Nichemarkt Marketing

Om nichemarkt marketing (ook wel niche marketing genoemd) succesvol te maken gebruik ik zowel zoekmachine optimalisatie (SEO) als online adverteren (SEA) op een slimme manier. Door SEO met SEA te combineren verbeterd de vindbaarheid van uw website. SEO zorgt er voor dat na verloop van tijd uw landingspagina’s hoger in de natuurlijke zoekresultaten van Google komen. Met SEA (online adverteren) zorgt u er voor dat u direct bovenaan staat, boven de natuurlijke zoekresultaten.

Combineer SEO met SEA en scoor direct meer omzet in uw nichemarkt!

Vooral in nichemarkten is een combinatie van SEO en SEA erg interessant. Ik heb reeds vele ondernemingen met niche marketing mogen helpen om meer online omzet te genereren in een nichemarkt. Ik leg u graag uit waarom de combinatie zo interessant is voor een nichemarkt en hoe ik u met SEO en SEA kan helpen om de omzet en conversies te verhogen.

Niche Marketing

Er zijn verschillende voordelen van het combineren van SEO met SEA. Eigenlijk kan SEA niet eens zonder SEO, tenzij je graag advertentiebudget verspilt. Met SEA, indien juist gebruikt, verbeterd de algehele prestatie van uw website waardoor landingspagina’s ook weer beter zullen scoren in Google.

Enkele belangrijke voordelen om SEO met online adverteren (SEA) te combineren zijn:

Short Tail versus Long Tail keywords

Bij korte zoekwoorden (Short Tail-keywords) is het lastig om hoog te scoren in de natuurlijke zoekresultaten, omdat deze vaak al naar veel concurrerende websites leiden (zoals ‘huis verkopen’). Met korte zoekwoorden adverteren is, wederom vanwege de concurrentie, vaak erg duur en qua relevantie enigszins nog beperkt.

Daarom is het soms slimmer een Long Tail-zoekwoorden te gebruiken (zoals ‘zelf je huis verkopen’). Als deze langere zoekwoorden worden gebruikt, zal het een kleinere doelgroep bereiken omdat het zoekvolume lager is. Maar als iemand op deze lange zoekwoorden zoekt, is de kans groot dat een qua SEO goed opgestelde landingspagina hoog in de natuurlijke zoekresultaten komt. Met lange zoekwoorden adverteren is vaak een stuk goedkoper en door de toevoeging van meerdere zoekwoorden een stuk relevanter.

Door met het online adverteren te focussen op de goedkopere lange zoekwoorden neemt het aantal website bezoeken toe, waardoor de landingspagina’s met de korte zoekwoorden vanzelf ook beter gaan scoren in de natuurlijke zoekresultaten.

Hoe hoger de kwaliteitsscore des te lager de CPC

In Google Ads is iedere zoekopdracht een veiling, waarbij het maximale bod (CPC) én de kwaliteitsscore (QS) de positionering bepalen.

De maximale CPC voor een zoekwoord kan eenvoudig ingesteld worden in Google Ads. De kwaliteitsscore in Google Ads wordt bepaald door verschillende criteria, waarvan de landingspagina ervaring er één is. Door een landingspagina op gebied van SEO maximaal te verbeteren, zal de landingspagina ervaring ook positief veranderen.

Hoe beter de landingspagina aansluit bij het zoekwoord waarmee wordt geadverteerd, des te hoger wordt de QS en des te lager is de te betalen CPC. Voor een zoekwoord met een max CPC van €1 en een QS van 8 van de 10 kost een nummer 1 positie uiteindelijk €0,85. Als de QS wordt verbeterd naar 10 v.d. 10 dan kost een nummer 1 positie slechts €0,75.

Haal meer rendement uit betaald adverteren

Door een website op gebied van SEO te verbeteren kan er op 2 onderdelen meer rendement behaald worden uit het betaalde verkeer op de website.

Allereerst zorgt betaald verkeer er voor dat het aantal website bezoeken toeneemt wat uiteindelijk een belangrijk criteria is voor een hogere positionering in de natuurlijke zoekresultaten van Google.

Daarnaast zal een landingspagina welke maximaal is verbeterd op gebied van SEO een hogere kwaliteitsscore krijgen waardoor de uiteindelijk te betalen CPC lager zal zijn.

 

Nichemarkt adverteren

Google Ads wordt steeds duurder! Dat is ergens ook logisch want steeds meer ondernemers starten met online adverteren wat de kosten alleen maar opdrijft.

Google Ads is (naar mijn mening) enkel nog echt interessant voor nichemarkten. Hierin kan tegen acceptabele kosten per klik nog relevant zoekverkeer naar landingspagina’s met een hoge relevantie gestuurd worden.

Hoe relevanter, hoe beter!

Uiteindelijk draait het allemaal om relevantie…

Betaald verkeer laten uitkomen op een categoriepagina over bijvoorbeeld houten poorten waarop vervolgens allerlei verschillende houten poorten te zien zijn, is duur. Vervolgens is het ook nog maar de vraag of de betaalde bezoeker zijn gewenste houten poort kan vinden in het aanbod. 

Iemand die zoekt naar een boerenlandhek laten uitkomen op een productpagina van een boerenlandhek zal sneller tot een verkoop leiden. Iedere benodigde klik of te maken keuze is immers ook weer een uitstap moment.

Wat zeggen mijn relaties

Roeland heeft mij geholpen met het opzetten van verschillende Google Ads campagnes. Het staat nu goed ingericht en kan er zelf mee aan de slag. Erg blij mee! Roeland is professioneel, reageert snel, denkt mee, neemt de tijd voor je en legt waar nodig uit. Een aanrader! Bedankt Roeland.
Sabrina Brinkhorst
Sabrina Brinkhorst
08:55 28 Jun 21
Roeland heeft me snel en goed geholpen met het inrichten van Google Analytics.
Sander Krijnen
Sander Krijnen
07:42 18 Jun 21
Prettig om mee samen te werken, altijd snelle reactie & hebben verstand van zaken.
ROS Marketing
ROS Marketing
18:30 12 May 21
Goed geholpen door Roeland. Hij heeft zeer veel ervaring met google en toont interesse in je bedrijf waardoor hij goed te werk kan gaan. Een aanrader!
Raymond van der Knaap
Raymond van der Knaap
11:02 10 May 21
Roeland heeft mijn Google Ads campagne opnieuw opgezet, waardoor mijn omzet verdrievoudigde. Hij werkt goed samen, luistert naar wat je nodig hebt, legt stappen en effecten helder uit. Aanbevolen!
Gerarda van der Veen
Gerarda van der Veen
07:22 22 Apr 21
Roeland is professioneel en heeft verstand van zaken. een aanrader!
fabiano mauro
fabiano mauro
15:09 21 Apr 21
Roeland is een professionele en vakkundige SEO en SEA expert waar ik graag mee samen werk. Zijn altijd up-to-date kennis en gedrevenheid zorgen voor een fijne samenwerking. Naast adviseren en uitvoeren legt hij me graag bepaalde materie meer in detail uit. Hierdoor groei ik ook zelf in mijn Google kennis!
Job van Aalst
Job van Aalst
09:01 13 Apr 21
Ik ben blij dat ik Roeland ben tegen gekomen op het internet. Eindelijk iemand die doet wat er moet gebeuren, meedenkt en zijn beloftes nakomt. De resultaten zijn in stijgende lijn. Super! Dank je wel Roeland!
Sieraden & Co
Sieraden & Co
16:31 07 Apr 21
Goede ervaring met Roeland. Hij zit overal bovenop en beantwoord vragen snel. Google Ads is nu logisch ingedeeld, en de resultaten steeds beter! Zeker een aanrader!
Roy
Roy
18:16 05 Mar 21
Roeland is een zeer professioneel en kundig persoon. Hij heeft in zeer korte tijd goedlopende campagnes voor ons bedrijf opgezet. Hij werkt snel, doelgericht en denkt goed mee. Ik kan Roeland voor de volle 100% aanraden!
Loesje
Loesje
10:45 21 Jan 21
Roeland is een fijne en rustige Google specialist. Ik moest een aantal zaken omzetten en advies inwinnen over o.a. advertising. Roeland heeft alles keurig ingericht en aangepast. Geeft advies op maat en alleen advies wat past bij jouw bedrijf / bedrijfsgrootte. Heel erg prettig samengewerkt. Bedankt !
Saskia Jansen
Saskia Jansen
07:18 23 Sep 20
Ik gaf een vermogen aan Google Ads uit en draaide bijna 1 op 1, dikke verlief dus. Na interventie van Roeland draai ik 1 op 10 en dan wordt het lachen!!!! Absoluut 5 sterren waard.
Painting by Gene
Painting by Gene
14:23 09 Sep 20
Nog nooit iemand in deze branche meegemaakt die dit zo kan als RoelandEenmaal bij Roeland geweest ??Dan wil je geen ander meerBeloofd!Dankje Roeland gr Tina
Tina PMU Specialiste
Tina PMU Specialiste
09:29 28 Jul 20
Wil je ook hoger in google zou ik Roelland bellen ik noem hem de google docter bedankt Roelland.
p sampers
p sampers
18:07 23 Jul 20
Ik kan iedereen een samenwerking met Roeland aanbevelen. Hij is een vakman die weet waar hij het over heeft. Hij staat altijd klaar voor al onze vragen en pakt alles snel op. Kortom, een prettige samenwerking die zijn vruchten afwerpt!
Jody Hulzebos
Jody Hulzebos
07:24 21 Jul 20
Na veel geld geïnvesteerd te hebben in de meest GROOTSTE prutsers eindelijk simpelweg bij Roeland terecht gekomen. Die mij enorm goed heeft geholpen, hij werkt professioneel en houd je op de hoogte van alles wat hij doet en aanpast. Na mijn ervaring alles top , altijd bereikbaar en actief. Echt een aanrader
Mickey Hermse
Mickey Hermse
19:42 11 Jul 20
Roeland is een echte SEO-Expert. Weet alles van zijn vak, is gedreven en is zeer professioneel! Resultaat gegarandeerd.
Senn Friesen
Senn Friesen
14:45 10 Jun 20
Amber Schuurman (Tjee)
Amber Schuurman (Tjee)
15:13 17 Feb 20
Wim van den Hout
Wim van den Hout
15:00 16 Feb 20
Ik kan alleen maar aanraden hij heeft onze site onder beheer en hij houd alles netjes bij denkt met je mee om jou site zo fris en modern mogelijk te houden.De service die hij verleend is geweldig even contact en hij regelt alles meteen .Ook helpt hij bij andere pc gerelateerde zaken.Ga zo door Schoonmaakbedrijf Daniels
anita Daniels
anita Daniels
13:11 06 Feb 19
Een aanrader! Betrokken en super snelle service. Dat alles tegen een vaste prijs per maand. Dat is pas ontzorgen 2.0.
Marcel van hoften
Marcel van hoften
08:01 06 Feb 19

Meer omzet met nichemarkt marketing

Bent u actief in een nichemarkt? Combineer dan SEO en SEA voor betere resultaten in Google en haal meer rendement uit uw advertenties.

PLAN VAN AANPAK

INTAKEGESPREK

UW AKKOORD

START!

Google Ads uitbesteden - Google Ads Freelance

Heb je een vraag over Google Ads? 

Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Ik help je graag en mijn advies is sowieso altijd gratis!

Met vriendelijke groet,

Roeland Bull

Roeland Bull - LinkedIn
Open chat