SEO optimalisatie

SEO omvat alle verbeteringen voor een website in de zoekmachines.

SEO optimalisatie

SEO omvat alle verbeteringen voor betere prestaties van een website in de zoekmachines. Dit kunnen content verbeteringen zijn op de website, door bijvoorbeeld de afbeeldingen van bestandsnamen te voorzien. Of technische verbeteringen, op gebied van de gebruikte programma’s/plugins, een veilig https-domein en het CMS systeem.

Maar ook de verbeteringen buiten de website, bijvoorbeeld door het plaatsen van links naar uw website op andere websites en social media.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op.

Zoekmachine Optimalisatie

SEO strcutuur optimaliseren en content verbeteringen.

URL structuur verbeteren

Het optimaliseren van de URL structuur betreft het overzichtelijk en URL vriendelijk opbouwen van de website. Door de belangrijkste en interessantste zoekwoorden in de URL structuur van de website op te nemen, wordt de website overzichtelijker en beter gevonden.

Een ander belangrijk aspect is de navigatie van de website. Een overzichtelijke navigatie helpt gebruikers snel en gemakkelijk de inhoud te vinden waar ze opzoek naar zijn. Maar een overzichtelijke navigatie helpt tegelijk ook weer de zoekmachines met meer inzicht te verkrijgen in welke inhoud de eigenaar van de website belangrijk vindt. Alhoewel de zoekresultaten van Google op paginaniveau worden geleverd, is het ook belangrijk welke rol een pagina speelt in het grotere geheel van uw website. De volgorde van de pagina’s in het hoofdmenu is dus ook belangrijk.

De structuur moet dus helder opgebouwd zijn, waarbij de belangrijke diensten en productgroepen ook hoger in de hiërarchie zijn opgenomen. Tegelijk moet in de structuur duidelijk en gemakkelijk te navigeren zijn via menu’s en categorie indelingen. Welke ook weer op alle pagina’s gemakkelijk toegankelijk zijn.

Content verbeteringen

Content verbeteringen betreffen alle verbeteringen aan de content op een bepaalde webpagina, dus zowel op gebied van de teksten als op gebied van de afbeeldingen.

Content verbeteringen zijn bijvoorbeeld mogelijk op gebied van het correct toevoegen van H1, H2 en H3 tags. Of door zinnen korter te maken en minder moeilijke woorden te gebruiken.Maar bijvoorbeeld ook door afbeeldingen te comprimeren.

Het implementeren van de juiste zoekwoorden is de meest gebruikte techniek. Door de zoekwoorden in de bestandsnamen van de afbeeldingen toe te voegen, kan een pagina flink verbeteren. Maar er zijn ook nog een hoop kleine, onbekende maatregelen welke kunnen worden genomen. Kortom, de mogelijkheden met betrekking tot content verbeteringen zijn onbeperkt!

Belangrijke punt hierbij is echter wel dat content relevant moet zijn en misschien nog wel belangrijker, uniek. Google heeft het snel genoeg door wanneer stukken tekst gekopieerd worden en beschouwt dit als een negatief iets. Voorkom dit door de content relevant en uniek te houden!

SEO verbeteren

Technische SEO verbeteringen, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Technische SEO verbeteringen

Technische SEO verbeteringen betreffen alle verbeteringen aan de website waardoor de snelheid, veiligheid en/of de gebruiksvriendelijkheid toeneemt. Dit kunnen verbeteringen zijn aan het CMS systeem, maar bijvoorbeeld ook verbeteringen aan de server of het plaatsen van een website op een veilig https-domein.

Snelheid

De snelheid van een website, oftewel de laadsnelheid, heeft veel invloed op de prestaties van een website. Enkele seconden vertraging in het laden van uw homepage kan al tot gevolg hebben dat een potentiële klant afhaakt.

HTTPS – veiligheid

Momenteel krijgen websites welke niet op een veilig https-domein staan minscores in hun ranking op Google. Om een website op een https-domein te plaatsen is er een SSL beveiligingscertificaat nodig, welke vaak (gratis) wordt aangeboden door de hosting partner. Lees meer hierover op Website omzetten naar HTTPS.

Gebruiksvriendelijkheid

Een belangrijk onderdeel hierbij is de mobiel vriendelijkheid, maar ook de laadsnelheid, het gekozen lettertype, de opmaak van de pagina’s en nog vele andere onderdelen hebben invloed op de gebruiksvriendelijkheid.