Website omzetten naar HTTPS

Met een geldig SSL-certificaat kan een veilige HTTPS verbinding worden opgezet.

Van HTTP naar HTTPS

Al enige tijd is het bekend dat het aanbieden van een website via een veilige SSL-verbinding op een https-domein, positieve gevolgen heeft voor uw scores in Google. Vanaf 25 mei 2018 is het in veel gevallen zelfs verplicht geworden om een website via een veilige SSL-verbinding aan te bieden, om de privacy van de gebruikers te kunnen waarborgen.

Het is dus tijd om over te stappen van HTP naar HTTPS. Hiervoor dient u een geldig SSL certificaat te installeren. Het SSL certificaat kunt u bij uw hosting partner aanvragen. Nadat het beveiligingscertificaat is geïnstalleerd en geactiveerd kan de website worden omgezet van HTTP naar HTTPS.

Uw website beveiligen met HTTPS?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan!

STAP 1 - SSL certificaat

Een SSL certificaat kunt u (gratis) aanvragen bij de hosting partner van uw website.

SSL certificaat installeren

Om een website te kunnen omzetten van HTTP naar HTTPS is er een SSL certificaat nodig om een veilige verbinding te kunnen opzetten. Een SSL certificaat kunt u onafhankelijk aanschaffen maar in veel gevallen ook via uw hosting partner. Er zijn verschillende soorten SSL certificaten, voor meerdere domeinen, extra beveiligingen, etc.. De kosten voor een certificaat verschillen van gratis varianten via bijvoorbeeld Let’s Encrypt tot aan betaalde SSL certificaten met extra opties en beveiligingen.

Hulp nodig met SSL certificaat uitkiezen?

Indien u niet zeker bent welk SSL certificaat u nodig heeft dan help ik u hierbij graag! Op basis van uw wensen en de huidige website kan ik u adviseren welk certificaat voldoende zou zijn en welk certificaat ik zou adviseren. Heeft u ook graag hulp bij het aanvragen van het juiste certificaat? Ook dan help ik u graag!

STAP 2 - Website omzetten naar HTTPS

Zodra het SSL certificaat geïnstalleerd is kan de website worden omgezet naar https.

Website beveiligen met HTTPS

Om te controleren of het SSL certificaat actief is opent men de website in de https:// variant en klikt men op het slotje links naast de domeinnaam in de zoekbalk. Er verschijnt een overzicht van enkele gegevens rondom de beveiligde verbinding waarvan het eerste onderdeel Certificaat is. Als hier (geldig) achter staat dan is het SSL certificaat correct geïnstalleerd en geactiveerd.

Uw website dient nu worden omgezet van HTTP naar HTTPS zodat nieuwe bezoekers de website ook laden via een beveiligde https-verbinding.

U dient deze instellingen aan te passen in het CMS, bij WordPress onder de kop Instellingen -> Algemeen.

STAP 3 - Controle en foutoplossing

Verbinding nog niet veilig?

Website nog niet veilig?

Het kan voorkomen dat het SSL certificaat correct werkt maar de verbinding nog niet als veilig wordt weergegeven. Dit heeft 9 van de 10 keer te maken met de inhoud/content op de pagina. Afbeeldingen, interne links en andere verwijzingen op een pagina worden vanuit de database nog steeds vanuit HTTP geladen waardoor de foutmelding “mixed content” ontstaat.

Om dit op te lossen dient men pagina voor pagina de fouten op te lossen. Vaak zit het ook in het logo waardoor iedere pagina welke geladen nog als “onveilig” wordt beschouwd. Dit is aan te passen in het gebruikte thema van uw website. Is een pagina daarna nog niet veilig, dan zit er niks anders op om de website per pagina na te lopen en de eventuele fouten op te lossen.