Zoekwoorden Onderzoek

Met een zoekwoorden onderzoek weet u welke zoekwoorden (combinaties) het meest interessant zijn voor uw onderneming.

Zoekwoorden onderzoek

Voordat er gestart kan worden met het doorvoeren van SEO verbeteringen of met online adverteren, is het natuurlijk ook handig om te weten met welke zoekwoorden (combinaties) u graag gevonden wilt worden.

Een Keyword Research, oftewel zoekwoorden onderzoek, geeft inzage wat het gemiddeld aantal zoekopdrachten per maand zijn voor een bepaalde zoekwoorden combinatie. Maar ook de aanwezige concurrentie, eventuele (seizoen) trends en het benodigde bod om op de eerste pagina te komen zijn belangrijke factoren om een beslissing te kunnen maken. Omdat er meerdere belangrijke factoren zijn om een beslissing te kunnen maken is het raadzaam om meerdere platformen te gebruiken tijdens een zoekwoorden onderzoek.

Wilt u een zoekwoorden onderzoek uitvoeren?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan!

Keyword Research Tools

Loopt u vast in uw speurtocht? Hier enkele handige websites voor een zoekwoorden onderzoek.

Tip: Gebruik meerdere tools

Omdat er meerdere belangrijke factoren zijn om een goede beslissing te kunnen maken is het raadzaam om meerdere platformen te gebruiken tijdens een zoekwoorden onderzoek.

Indien u graag meer inzicht krijgt over de aanwezige concurrentie en het verwachtte benodigde bod om bovenaan op de eerste pagina te komen, dan is de Keyword Planner van Google erg geschikt.

Maar let op!

De weergegeven volumes in de Keyword Planner zijn niet 100% betrouwbaar. Om op dit gebied een beter en betrouwbaarder inzicht te krijgen, is het gebruik van Google Trends en de search tool van Yoast zeker aan te raden.

Loopt u vast in uw speurtocht?

Dan zijn er nog mooie platformen om nieuwe ideeën en suggesties te krijgen omtrent interessante zoekwoorden. Zie ook de website Answer The Public en Ubersuggest.

WordPress Web Design

Wat zijn de voordelen van WordPress?

Voordelen van WordPress

25% van alle websites gebruikt WordPress.

Er zijn inmiddels meerdere manieren om een website te bouwen maar de meest populaire methode van miljoenen gebruikers, is met WordPress. WordPress heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere CMS systemen. Hier volgen, naar mijn mening, de 5 belangrijkste voordelen van WordPress.

1. Veel gebruikt

WordPress is met een ruim 25% aandeel, het populairste open-source content management systeem ter wereld. Dit betekent niet alleen dat WordPress goed moet zijn, want anders zouden niet zoveel mensen WordPress gebruiken. Maar ook dat er inmiddels een grote community van ontwikkelaars is om WordPress beter te maken.

2. WordPress is gratis

WordPress is een open-source content management systeem wat betekend dat men vrijwillig werkt aan het verbeteren van WordPress en dat het hierdoor ook gratis is te gebruiken.

3. WordPress plugins

WordPress is qua functionaliteiten eenvoudig uit te bouwen met plugins, oftewel kleine softwaretoevoeging. Dankzij de grote WordPress community zijn er inmiddels vele (gratis) plugins beschikbaar. Voor bijna elke gewenste functionaliteit is er wel een plugin te vinden en dus zijn de mogelijkheden in WordPress onbeperkt.

4. Gebruiksvriendelijk

WordPress is in het beheer gedeelte (back-end) enorm gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Met een (beknopte) uitleg kan men al snel zelf de website beheren en uitbreiden met nieuwe pagina’s en artikelen. En is er iets niet duidelijk? Dan biedt de WordPress community diverse support artikelen voor meer ondersteuning omtrent bepaalde onderdelen.

5. SEO vriendelijk

Een goede score in Google is van veel factoren afhankelijk en ook hier zijn diverse WordPress plugins beschikbaar om goede resultaten mee te boeken. Bjvoorbeeld de nummer 1 plugin op gebied van SEO verbeteringen van Yoast.