SEO

Zoekmachine Optimalisatie | SEO strategie bepalen - URL structuur optimaliseren - Content verbeteringen - Technische verbeteringen
+31 6 3134 6661

SEO – Zoekmachine Optimalisatie

Hoger in Google met SEO optimalisatie.

Zoekmachine marketing is een breed begrip waar tegenwoordig vele verschillende activiteiten in thuis horen, waaronder zoekmachine optimalisatie of beter bekend als SEO.

Afhankelijk van uw ambities en het aanwezige concurrentieveld kan een juiste instelling van verschillende onderdelen van uw website, sterk bepalend zijn voor uw prestaties in de diverse zoekmachines.

Middels een SEO check komt er meer inzage in de meest kritieke en invloedrijke verbeteringen. Dit zijn vaak technische verbeteringen waardoor een website sneller gaat laden, of content verbeteringen op gebied van de teksten, het correct gebruiken van de H-titels en het comprimeren van de afbeeldingen.

Daarnaast is het natuurlijk ook handig om te weten met welke zoekwoorden (combinaties) u graag gevonden wilt worden. Een Keyword Research geeft inzage wat het gemiddeld aantal zoekopdrachten per maand is voor een zoekwoord (combinatie), maar ook de aanwezige concurrentie en het verwachtte benodigde bod om bovenaan op de eerste pagina te komen.

Wilt u hoger in Google?

Neem vrijblijvend contact op.

SEO strategie bepalen

Middels een SEO check komt er inzage in de website verbeteringen en kan er een SEO verbeterplan worden opgesteld.
lees meer

SEO verbeterplan

Bij het bepalen van een SEO strategie is het belangrijk dat er naar de website en de online prestaties wordt gekeken. Maar ook naar de organisatie zelf, de doelgroep, het assortiment, de producten en/of diensten, etc.

Welke zoekwoorden gebruiken mijn klanten?

De selectie van de juiste zoekwoorden zijn uiteindelijk bepalend of uw website gemakkelijk gevonden wordt door de beoogde doelgroep. Na een uitgebreid zoekwoorden onderzoek heeft u inzage wat het gemiddeld aantal zoekopdrachten per maand is voor een zoekwoord (combinatie), maar bijvoorbeeld ook de aanwezige concurrentie en het verwachtte bod om op de eerste pagina te komen.

Welke verbeteringen zijn mogelijk?

Middels een SEO check komt er meer inzage in de meest kritieke en invloedrijke website verbeteringen. De technische verbeteringen zijn eigenlijk altijd urgent en worden vaak direct doorgevoerd. De content verbeteringen op gebied van de afbeeldingen en de teksten worden, afhankelijk van de omvang en impact, stapsgewijs doorgevoerd. Daarna is het zaak om periodiek content toe te voegen en te verbeteren. Dit gehele proces wordt verwerkt in een SEO verbeterplan.

Google wordt steeds slimmer

En dat gaat in een steeds sneller tempo! De tijd dat we oneindig veel META keywords konden toevoegen om beter te scoren is toch echt voorbij. Google trapt daar niet meer in en heeft inmiddels een erg intelligent systeem om websites te kunnen beoordelen. De relevantie van de content wint altijd. Maar ook de gebruiksvriendelijkheid van de website voor tablet en smartphone heeft invloed op de positionering.

SEO diensten

Op gebied van SEO is alles op maatwerk mogelijk, On Page en Off Page. On page, dus op de pagina zelf, door bijvoorbeeld de content te verbeteren, of de afbeeldingen te voorzien van bestandsnamen met de juiste zoekwoorden. En Off Page door externe links te creëren naar uw eigen website. Dit kan bijvoorbeeld op gerelateerde advertentie pagina’s. Maar zeker ook met social media!

URL structuur optimaliseren

Het optimaliseren van de URL structuur betreft het overzichtelijk en logisch indelen van de belangrijkste zoekwoorden.

URL structuur verbeteren

Het optimaliseren van de URL structuur betreft het overzichtelijk en URL vriendelijk opbouwen van de website. Door de belangrijkste en interessantste zoekwoorden in de URL structuur van de website op te nemen, wordt de website overzichtelijker en beter gevonden.

Een ander belangrijk aspect is de navigatie van de website. Een overzichtelijke navigatie helpt gebruikers snel en gemakkelijk de inhoud te vinden waar ze opzoek naar zijn. Maar een overzichtelijke navigatie helpt tegelijk ook weer de zoekmachines met meer inzicht te verkrijgen in welke inhoud de eigenaar van de website belangrijk vindt. Alhoewel de zoekresultaten van Google op paginaniveau worden geleverd, is het ook belangrijk welke rol een pagina speelt in het grotere geheel van uw website. De volgorde van de pagina’s in het hoofdmenu is dus ook belangrijk.

De structuur moet dus helder opgebouwd zijn, waarbij de belangrijke diensten en productgroepen ook hoger in de hiërarchie zijn opgenomen. Tegelijk moet in de structuur duidelijk en gemakkelijk te navigeren zijn via menu’s en categorie indelingen. Welke ook weer op alle pagina’s gemakkelijk toegankelijk zijn.

CampingBiggesee.nl

Content verbeteringen

Verbeteringen op gebied van teksten en afbeeldingen.

Content is king!

Content verbeteringen betreffen alle verbeteringen aan de content op een bepaalde webpagina, dus zowel op gebied van de teksten als op gebied van de afbeeldingen.

Content verbeteringen zijn bijvoorbeeld mogelijk op gebied van het correct toevoegen van H1, H2 en H3 tags. Of door zinnen korter te maken en minder moeilijke woorden te gebruiken.Maar bijvoorbeeld ook door afbeeldingen te comprimeren.

Het implementeren van de juiste zoekwoorden is de meest gebruikte techniek. Door de zoekwoorden in de bestandsnamen van de afbeeldingen toe te voegen, kan een pagina flink verbeteren. Maar er zijn ook nog een hoop kleine, onbekende maatregelen welke kunnen worden genomen. Kortom, de mogelijkheden met betrekking tot content verbeteringen zijn onbeperkt!

Belangrijke punt hierbij is echter wel dat content relevant moet zijn en misschien nog wel belangrijker, uniek. Google heeft het snel genoeg door wanneer stukken tekst gekopieerd worden en beschouwt dit als een negatief iets. Voorkom dit door de content relevant en uniek te houden!

Veel voorkomende fouten

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op gebied van SEO geweest. Oude trucjes, zoals het toevoegen van de belangrijkste zoekwoorden in de META omschrijvingen, werken niet meer of veroorzaken zelfs minpunten. Veel voorkomende fouten op gebied van SEO zijn:

Dubbele content. Een belangrijke punt op gebied van content verbeteringen is het feit dat content relevant moet zijn en misschien nog wel belangrijker, uniek. Google heeft het snel genoeg door wanneer stukken tekst gekopieerd worden en beschouwt dit als een negatief iets.

Bestandsnamen. Het opnemen van de belangrijkste zoekwoorden in de bestandsnamen is een onderdeel wat vaak vergeten wordt. Dit is erg jammer want juist door de zoekwoorden in de bestandsnamen te zetten, worden de zoekwoorden zichtbaar in HTML voor de zoekmachines. En nog mooier, de afbeeldingen worden ook gevonden als men naar afbeeldingen in Google zoekt.

Technische verbeteringen

Website verbeteringen op gebied van mobiel vriendelijkheid, laadsnelheid, opmaak en veiligheid.

Technische verbeteringen

Technische verbeteringen betreffen alle verbeteringen aan de website waardoor de snelheid, veiligheid en/of de gebruiksvriendelijkheid toeneemt. Dit kunnen verbeteringen zijn aan het CMS systeem, maar bijvoorbeeld ook verbeteringen aan de server of het plaatsen van een website op een veilig https-domein.

Snelheid

De snelheid van een website, oftewel de laadsnelheid, heeft veel invloed op de prestaties van een website. Enkele seconden vertraging in het laden van uw homepage kan al tot gevolg hebben dat een potentiële klant afhaakt.

HTTPS – veiligheid

Momenteel krijgen websites welke niet op een veilig https-domein staan minscores in hun ranking op Google. Om een website op een https-domein te plaatsen is er een SSL beveiligingscertificaat nodig, welke vaak (gratis) wordt aangeboden door de hosting partner. Lees meer op Website omzetten naar HTTPS.

Gebruiksvriendelijkheid

Een belangrijk onderdeel hierbij is de mobielvriendelijkheid, maar ook de laadsnelheid, het gekozen lettertype, de opmaak van de pagina’s en nog vele andere onderdelen hebben invloed op de gebruiksvriendelijkheid.