Google Search Console instellen

220,00 excl. BTW

Ik kan een bestaand Google Search Console optimaliseren. Of een nieuw Google Search Console property aanmaken, verifiëren, instellen en koppelen aan Google Ads en Google Analytics. Enkele voorbeelden van de uitgevoerde werkzaamheden zijn:

 • Google Search Console property aanmaken incl. domein- of URL verificatie
 • Google Search Console koppelen met Google Analytics en Google Ads
 • Sitemap toevoegen

Google Search Console aanmaken, verifiëren, instellen en koppelen

Met de basisinstallatie van Google Search Console wordt er een Google Search Console property aangemaakt, compleet ingesteld en gekoppeld aan de website en alle overige Google programma’s.

Enkele populaire diensten gerelateerd aan Google Search Console welke ook bij de basisinstallatie zijn inbegrepen:

 • Property aanmaken en de domein- of URL verificatie regelen
 • Sitemap toevoegen
 • Koppeling Google Search Console met Google Ads
 • Koppeling Google Search Console met Google Analytics

Dankzij de link tussen Google Search Console en de website kan Google de website “gemakkelijker” lezen/crawlen maar komt er ook een hoop informatie vrij over hoe de zoekmachines de website ervaren.

Overige diensten en maatwerk gerelateerd aan Google Search Console zijn:

 • Koppeling Google Search Console met YouTube en overige Google programma’s
 • Sitemap aanmaken in CMS
 • Uitleg data vanuit Google Search Console gerelateerd aan SEO en SEA
 • SEO analyse gericht technische en inhoudelijke SEO verbeteringen
 • Probleem analyse in Google Search Console

Search Console instellen

Gebruik deze gratis tool van Google!

Google Search Console is een koppeling met Google om extra inzicht te krijgen in de mogelijke SEO (technische) verbeteringen en de organische vindbaarheid van een website.

Door een Google Search Console property aan te maken voor een website en de sitemap toe te voegen wordt een website al gemakkelijker/beter vindbaar voor Google. Daarnaast geeft het veel inzichten in de gezondheid en de prestaties van een website, bijvoorbeeld voor de mobiele gebruikers.

Google Search Console koppelen

Door Google Search Console te koppelen met Google Ads en Google Analytics, komt er meer data beschikbaar in Google Search Console en is deze ook inzichtelijk in Google Ads en Google Analytics. De koppelingen kunnen vanuit Google Ads en Google Analytics worden gemaakt, of vanuit Google Search Console.

Google Search console uitleg en analyse

Ik gebruik Google Search Console bij iedere SEO Analyse naar bijvoorbeeld technische en inhoudelijke SEO verbeteringen. Maar ik gebruik Google Search Console ook voor een Probleem Analyse om bijvoorbeeld de ervaring van de mobiele gebruiker te verbeteren. Ik kan bepaalde onderdelen van Google Search Console indien gewenst uitleggen hoe het zelf benut of gebruikt kan gaan worden. Of opvallende zaken uit een van de standaard rapportages vanuit Search Console nader uitleggen.

Vragen of interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.


 

Andere suggesties…